Moi drodzy od lat sklejam modele, ale jakoś nie miałem okazji do tego, żey się z kimś podzielić na temat mojego zainteresowania. Chciałbym się dowiedzieć, jak to jest z wami i co lubicie w wolnym czasie skłądać. A może, ktoś z was robi to zawodowo?
Z tym zawodowstwem to chyba przesadziłeś. Jeszcze nie słyszałem, o tym, żeby ktoś utrzymywał się z tego w naszym kraju. W większości przypadków to jednak hobby, które dla niektórych jest dość kosztowne. Zależy od zakresu jaki wchodzi w grę.
Wiem coś na ten temat. To bardzo drogie hobby, jeśli kupuję się w nieodpowiednich miejscach. Ja na przykład moje modele kupuję w agtom.eu, gdzie od dawna znajduję najlepsze ceny.
To fakt, tam są najlepsze ceny i największy wybór. Co do moich zainteresowań to bardzo lubię sklejać modele okrętów wojennych i to generalnie bez różnicy, po której stronie frontu pływały. Najważniejsze, że przeddstawiają jakąś historię, która inspiruje mnie do dalszych poszukiwań.
Trzeba wiedzieć, gdzie kupować nowości, wtedy można naprawdę świetnie się bawić już samym wybieraniem. Ja preferuję sklepy dla modelarzy w sieci i zawsze śledzę zakładki dotyczące nowych produktów.
Modele to przecież nie tylko samoloty. Ja z kolei lubię motoryzację i tutaj się zatrzymuje na dłuższe momenty. Szczególnie modele historyczne do mnie przemawiają, bo ten okres jakoś sobie upodobałem.